Fit in or F*ck off – Din guide till ett roligare arbetsliv!

bok_fifo

Boken Fit in or F*ck off – Din guide till ett roligare arbetsliv (Kristina Närman och Jenny Sohlin) riktar sig till dig som är ny på arbetsmarknaden eller dig som känner att du ännu inte riktigt hittat din grej.

Här blandas filosofiska frågor och funderingar om  vad som egentligen är en framgångsrik karriär med konkreta tips på hur du till exempel hanterar besvärliga chefer.

fifo

Boken kostar 100 SEK (ev fraktkostnad tillkommer). Beställ genom att skicka ett mail till kristina@careofnext.com. Ange namn och adress så kommer boken till dig med posten.

Författare: Kristina Närman & Jenny Sohlin
Illustration och formgivning: Rosanna Andersson

 

Ett utdrag ur bokens förord

“Det finns många utmaningar som ny på arbetsmarknaden. Du ska inte bara lära dig ett yrke, du ska också lära dig navigera i det som kallas arbetslivet. En uppgift att vara ödmjuk inför. Men det finns ytterligare en betydelsefull aspekt att ta hänsyn till; vad du faktiskt vill göra.

Men det finns ytterligare en betydelsefull aspekt att ta hänsyn till; vad du faktiskt vill göra.

Vi vill med den här boken få dig att fundera på vad som egentligen är viktigt när du väljer var och med vad du ska arbeta. Vi vill vidga synen på ett framgångsrikt yrkesliv – vad betyder det egentligen? Antagligen finns det lika många svar som det finns människor, men enligt oss finns det en gemensam nämnare – att du gillar det du gör och är sann mot dig själv. För om du inte tror på det du jobbar med kommer det att ha negativ inverkan på din arbetsinsats, du kommer helt enkelt inte att vara så bra som du kan vara.

Många gånger kan det du trodde att du ville ändra sig när du lär dig mer om vad det innebär. Att du tar dig tid att reflektera över de här frågorna är avgörande för att inte hamna i ekorrhjulet där tiden flyger iväg, och kanske många drömmar med den… Att hitta ett jobb där du gillar det du gör och är sann mot dig själv är avgörande. Det är först då du kan förverkliga din fulla potential.

Här finns tips för dig som är på väg in på arbetsmarknaden och för dig som arbetat ett tag och är redo för nästa steg. Här finns också flera frågor. Det kan tyckas märkligt – en bok borde väl innehålla svaren, inte frågorna. Men eftersom den här boken till stor del handlar om dig måste även svaren komma från dig – vi är alla unika. Tänk om vi skulle ge dig svaren och säga att du ska bli projektledare och arbeta med mjukvaruutvecklingsprojekt. Det får dig antagligen att skruva lite besvärat på dig – det är ju inte alls det du vill… Du förstår poängen; vad du vill i ditt yrkesliv kan bara du svara på! Vi vet att du är smart och vi vill verkligen uppmuntra dig att tänka och känna själv och, om det hjälper dig, fundera igenom övningarna i boken. Låt det ta sin tid!

Tanken är att du ska kunna ta fram boken och läsa ett kapitel när helst du känner att behöver inspiration. Det är alltså ingen sträckläsningsbok utan känn dig fri att hoppa fram och tillbaka och slå upp det kapitel som passar dig just idag.

Vi hoppas du får en härlig och framgångsrik vistelse i arbetslivet!

Kristina och Jenny