BÖRJA BOOSTA BUMS!

Jag tror att för att vi ska bli bra på innovation och utveckling behöver vi ta med HELA oss. Vi behöver träna vår hjärna på att se möjligheter, vi behöver använda kroppen så att den supportar hjärnan att tänka nya tankar, vi behöver aktivera modmuskeln för att våga ge oss ut på okänd mark. Innovation/utveckling börjar alltså långt innan du plockar fram post-it-lapparna. Så varför inte starta redan nu? Här är tre tips:

 

  1. Öva på att hitta bra saker. Hos idéer, människor, situationer…you name it. Hjärnan är bra på att hitta problem, därför behöver vi träna på att se det som fungerar för att skapa jämvikt. Det vi fokuserar på tenderar vi sen att se mer av.
  2. Observera vad du gör med kroppen i situationer när du känner dig kreativ och pepp -och gör mer av det 🙂  Kom ihåg att använda detta när du känner det omvända.
  3. Gör något litet på ett annorlunda sätt varje dag. Genom att öva på att göra små saker på nya sätt kommer det att bli mycket enklare när det är dags att utforska nya, okända vägar.