Make a life, not a living – Sverige

We spend most of our conscious time at work. Make it count!

7 steg mot ett mer inspirerande och roligt arbetsliv!

VÄLKOMMEN!

Jag vill börja med att säga grattis till beslutet att få alla timmar du lägger på jobbet att räknas! Du investerar i det viktigaste du har – din egen utveckling.

Make a life not a living är ett program designat för att du ska bli klarare över vad du verkligen vill göra i ditt arbetsliv. Vad som är viktigt för dig, dina drivkrafter, vilka styrkor och talanger du vill utveckla. Under programmet kommer du också att analysera vilka möjligheter som finns runt omkring dig redan nu och du kommer att börja skapa nya. Och så blir det en hel massa action – för vi kan tänka och tänka och planera och planera men det är först när vi faktiskt gör något som det händer grejer och förändringen vi vill ha sker.

Det här är en process, du kommer med största sannolikhet inte att vakna upp en dag och tänka ”Det här ska jag göra på jobbet för resten av mitt liv” – det kan hända för någon men för majoriteten av oss är det inte så det funkar. Det är snarare så att vi måste prova oss fram – trial and error – men jag tror att vi kan minska antalet error genom att prova mer medvetet.

Att det är en process kan kännas en aning frustrerande, vi är väldigt vana vid att fokusera på resultat i vårt samhälle. Helst vill vi ha ett svar som vi sedan kan jämföra med ett facit för att se om det är rätt eller fel 😉 Här finns inga rätta svar. Men uppsidan är att det inte heller finns några fel svar.

Det är inte heller så att du kommer att vara klar efter modul 7 utan processen kommer att fortsätta, troligen hela ditt arbetsliv.

Hur gärna jag än vill kan jag inte göra det här jobbet åt dig, du måste göra det för dig själv. Jämför med om vi går till gymmet och tränar tillsammans. Om jag lyfter alla vikter åt dig kommer du inte att bli det minsta starkare, du måste lyfta dem själv. Däremot kan jag visa övningarna och heja på så att du orkar lite mer än vad du trodde var möjligt – och det hoppas jag är precis vad som kommer att hända här!

Det här programmet är skapat utifrån mina och andras erfarenheter av att skapa ett engagerande och inspirerande arbetsliv. Min förhoppning är att det ska hjälpa dig att kickstarta processen mot det arbetsliv DU vill ha.
Jag var expert på att göra det som förväntades av mig - läste en bred utbildning på universitetet som skulle göra det lätt att få jobb. Påbörjade en framgångsrik karriär. Kände att det saknades något. Läste ännu en utbildning på en prestigefull skola och började en ny karriär. Det gick bra - jag tjänade mycket pengar och jobbade med spännande uppdrag. Men det saknades fortfarande något. Jag kände att det fanns mer inom mig som ville ut. Jag var frustrerad och arg på mig själv för att jag inte bara kunde vara nöjd.

Men så insåg jag att mitt arbetsliv och alla de timmar jag lägger på jobbet är alldeles för viktiga för att göra något jag inte gillar. Jag insåg att jag egentligen visste vad jag ville göra, det handlade "bara" om att plocka fram det och börja agera mot min nästa stora grej. Jag lärde mig att det aldrig kommer att finnas rätt tillfälle eller rätt förutsättningar så det är lika bra att börja nu. Och sakta men säkert skapade jag det arbetsliv jag vill ha.
Nu är det din tur. Jag hoppas att det här programmet hjälper dig att kickstarta resa mot det arbetsliv du vill ha!

Rock on!
Kristina

Module 1 Make a life, not a living - Online program
Unit 1 Modul 1: Uncover Your Purpose
Unit 2 Modul 2: Discover Your Brilliance
Unit 3 Modul 3: Create Your Arena
Unit 4 Modul 4: Map Out Your Next Step
Unit 5 Modul 5: Manifest
Unit 6 Modul 6: Unblock Yourself
Unit 7 Modul 7: Excel
Powered By WP Courseware