Det här är i fokus 2016.

,

Del 2 i en serie om nyårslöften, fokus och idéer för 2016 och hur vi förvandlar dem till verklighet.  

 

I det första inlägget i denna miniserie handlade det om att fundera på vad vi egentligen vill åstadkomma under året som kommer. Har du funderat på var du vill vara ett år från nu? Om inte, it’s about time 🙂

 

Som jag nämnde då, har jag de senaste åren testat att sätta ett fokus eller övergripande tema för året. Som funkar som kalibrering för det jag håller på med – hur lirar det jag gör med årets tema? – och som inspirerar mig att fortsätta framåt.

 

Har du fokus?

Jag gillar idéer.

Jag gillar initiativ.

Jag gillar när det händer saker.

 

Det är för mig i grunden någonting väldigt positivt. Men. Ibland har jag en tendens att distraheras av all de där häftiga sakerna jag skulle kunna göra… Som en av mina mentorer kallar det ”all these bright shiny objects”. Och som ofta verkar så mycket mer spännande än det jag håller på med just nu…

 

Känner du igen dig?

 

Att hoppa på varje ny, spännande idé man stöter på är en sådär framgångsrik strategi om man försöker bygga något långsiktigt. Då handlar det om uthållighet. Det handlar om fokus. Därför är mitt fokus för 2016: fokus.

 

Därför är mitt fokus fokus

Vi lever i en värld full av brus och för att stå ut och bli känd som experten inom ditt område krävs att du blir något av en nörd (här kan du läsa ett intressant inlägg om just The Nerd Factor). Det handlar om att bli riktigt bra på något istället för lite bra på allt. Det handlar om att bygga vidare på dina styrkor och göra mer av det du gillar riktigt mycket. Här kommer att-sluta-göra-listan väl till pass. För likväl som du har en att-göra-lista bör du ha en att-sluta-göra-lista.

 

2016 är året då jag bygger min ”nerd factor” och blir känd som ”experten” på att skapa arenor för nytänkande och handling som hjälper modiga individer och organisationer att vidga sitt entreprenörilla tänkande och skapa sin framtid. Djärvt och ambitiöst? Well, gissa mitt tema för 2015? Just det: bold. Verkar som att det trots allt funkar, eller hur? 😉

 

Vad är ditt fokus eller tema för 2016?

Vilket blir ditt fokus eller tema för 2016? Dela gärna dina tankar, idéer och tips. Använd #mittarbetsår så hittar vi lätt varandras inspel. The more the merrier!

 

I nästa inlägg kommer det att handla om varför jag tycker att vi borde sätta färre mål.

 

Det här inlägget ingår i en serie inlägg om nyårslöften, fokus och idéer för arbetslivet (och livet) under det kommande året. För vi är många som vill skapa förändring och stöter på liknande utmaningar. Förhoppningsvis kan vi inspirera varandra att 2016 faktiskt förverkliga våra idéer. Läs också Tommie Caus serie på samma tema.