Inifrån och ut eller utifrån och in?

Senaste åren har det varit mycket fokus på att skifta perspektiv i våra företag. Utifrån-och-in har blivit något av ett modeord. Jag tror att det är helt sant att vi måste sluta med vårt navelskåderi. Men, jag tror också att det har gått inflation i det här med utifrån. För vissa saker måste faktiskt komma inifrån.

Tänk dig till exempel dina kompisar skulle bestämma vad du vill jobba med. Det kan nog kännas bekvämt och till och med bli ganska bra ett tag. Men till slut kommer det att börja skava. För det är ju DU som vet vad DU vill. Inte någon annan. På samma sätt tror jag det måste vara med organisationer. Det är NI som vet vad NI vill åstadkomma – inte era kunder eller samarbetspartners. Och när ni vet vad ni vill kommer ni att inspirera rätt kunder, investerare och ny talang att välja er.

Så det handlar om att välja rätt perspektiv för rätt situation. När det handlar om att ta reda på era styrkor och unika kvaliteter är givetvis omgivningens input ovärderlig. Men när det handlar om vad ni vill åstadkomma framåt är det i era magar det måste kännas rätt.