Vågar du erkänna för dig själv vad du egentligen vill?

,

Del 4 i en serie om nyårslöften, fokus och idéer för 2016 och hur vi förvandlar dem till verklighet.  

 

Igår skrev jag ett inlägg om att vi ofta fastnar i ”hur” när det vi egentligen behöver göra är att säga ja till ”varför”. Ofta när vi ska göra en förändring vill vi ha en manual som talar om för oss exakt hur varje liten detalj i förändringsprocessen ska till, inte sant? Tyvärr har vi väldigt sällan (läs: aldrig) det… Vi måste starta även om vi inte har en aning om hur det ska gå till. En av mina mentorer brukar säga: “Say yes to the why and the how will follow”. Det har visat sig väldigt sant för mig.

 

Say yes to the why and the how will follow.

 

Att säga ja till varför handlar väldigt ofta om att erkänna för oss själva vad vi faktiskt vill. Att säga ja till det där som vi tidigare avfärdat – ”Det går inte”, ”Det kan man inte tjäna pengar på”, ”Det finns inga såna jobb”, ”Vem skulle köpa det?”… Hänger ihop med att släppa bassängkanten och ge sig ut på djupt vatten som jag skrev om i det första inlägget.

 

Jag har upptäckt att när jag väl har ”erkänt” för mig själv vad det är jag verkligen vill, uppenbarar sig möjligheter att förverkliga detta som jag inte ens hade kunnat drömma om! (var med om precis det här för bara några veckor sedan, stay tuned så får du snart veta 😃 )

 

Du behöver alltså inte veta exakt hur du ska förverkliga din idé. Men. Du måste starta. I nästa inlägg delar jag med mig av mitt bästa tips på hur du kommer igång.

 

 

Det här inlägget ingår i en serie inlägg om nyårslöften, fokus och idéer för arbetslivet (och livet) under det kommande året. För vi är många som vill skapa förändring och stöter på liknande utmaningar. Förhoppningsvis kan vi inspirera varandra att 2016 faktiskt förverkliga våra idéer. Läs också Tommie Caus serie på samma tema. Mina tidigare inlägg hittar du här.