Act. Och bli en storydoer!

act

Det är genom handling som vi faktiskt kan påverka hur saker är och blir. Missförstå mig rätt – jag är fortfarande anhängare av strategi och tror att det är bra att ha en plan innan man sätter fart. Men det är ju faktiskt först när vi omsätter strategi och planer i handling som det börjar hända grejer. Till exempel är det hur ni agerar som påverkar hur ni uppfattas av kunder, investerare och ny talang.

Vissa företag nöjer sig med att berätta sin story, de är storytellers. Men vad händer med storyn om de inte agerar i enlighet med den? Trovärdigheten ramlar snabbt ner till noll.

Riktigt framgångsrika företag har istället förstått att de genom sina handlingar skapar sin story. De är storydoers och deras agerande inspirerar andra att berätta storyn vidare. De skapar vad Seth Godin kallar för sneezers som nyser budskapet vidare. Kraftfullare marknadsföring får man leta efter!

Storydoers lever sitt Corporate Reputation och blir inspirerande och trovärdiga. Är det inte precis sådana företag man vill hänga med?

1 reply

Comments are closed.